Aktualizováno: 11.5.2021, Vytvořeno: 20.8.2014 | V kategorii:

Cloudové služby společnosti Microsoft získaly doporučení od evropských regulačních úřadů

Zástupci regulačních úřadů pověřených kontrolou ochrany osobních údajů ve všech 28 členských státech Evropské unie tento týden zveřejnili výsledek šetření...

Zástupci regulačních úřadů pověřených kontrolou ochrany osobních údajů ve všech 28 členských státech Evropské unie tento týden zveřejnili výsledek šetření, ve kterém potvrdili, že podnikové cloudové řešení společnosti Microsoft odpovídá vysokým evropským standardům na ochranu dat a zabezpečení soukromí. Společnost Microsoft je první a v současné době také zatím jedinou společností, která takové potvrzení získala.

Předcházela tomu důkladná prověrka provedená zástupci pověřené pracovní skupiny Article 29 Working Party, jejímiž členy jsou zástupci institucí zodpovědných za ochranu osobních údajů a Evropské komise. Regulace v oblasti ochrany osobních údajů patří v EU mezi nejpokročilejší a nejpřísnější na světě. Toto písemné osvědčení je proto zásadním mezníkem a představuje tolik potřebné ujištění pro všechny zákazníky. Je určené pro všechny velké i malé společnosti působící nejen v Evropě, ale na celém světě, které zvažují nasazení těchto konkrétních podnikových cloudových řešení. Je to doklad toho, že produkty společnosti Microsoft jsou důvěryhodné a splňují přísné evropské požadavky na ochranu dat. Mezi podniková cloudová řešení Microsoftu patří zejména služby Office 365, Microsoft Azure, Microsoft Dynamics 365 and Windows Intune.

Podrobné informace najdete na blogu viceprezidenta společnosti Microsoft Corporation pro právní záležitosti pana Brada Smithe: Privacy authorities across Europe approve Microsoft’s cloud commitments.

Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zanechte komentář a neváhejte se s námi spojit na facebooku!