Aktualizováno: 11.5.2021, Vytvořeno: 22.6.2016 | V kategorii:

Spolupráce na jednom dokumentu ve více lidech (nejen z Vaší organizace) pomocí Office 365

Office 365 nabízí ve svém balíku kancelářských aplikací možnost spolupracovat na dokumentech ve více lidech v reálném čase a to nejen v online aplikacích, jak jste na to zvyklí například v Google Docs.

K čemu to může být dobré? Například k vytváření nabídek, či dokumentů, na kterých běžně pracuje více lidí. Příkladem může být například nabídka, kterou s obchodníkem ladí jeho nadřízený.

Jak tedy pracovat na jednom dokumentu společně s ostatními?

Podmínkou k tomu, abyste mohli pracovat na jednom dokumentu ve více lidech, je uložení dokumentu na úložišti OneDrive, nebo na webu SharePointu Online, tedy v cloudovém úložišti.

  1. Vytvoříme si dokument v aplikaci Word, Excel…
  2. Klikneme na tlačítko sdílet
    Sdílení dokumentu přes OneDrive pro firmy v Office 365. 1. krok k úspěšné spolupráci ve více lidech na jednom dokumentu.
    a uložíme ho do firemního cloudového úložiště
    Uložení dokumentu do cloudu OneDrive pro firmy v Office 365. 2. krok k úspěšné spolupráci ve více lidech na jednom dokumentu.
    schválně neoznačuji osobní OneDrive, protože na ten firemní dokumenty nepatří
    Uložení dokumentu na OneDrive pro firmy a SharePoint Online. 3. Krok ke sdílení dokumentu a práci na jednom dokumentu ve více lidech díky Office 365
  3. A vyberete si, jak chcete soubor sdílet:
    1. Napíšete e-mail kolegy, nebo spolupracovníka mimo Vaši organizaci, nastavíte přístupová práva (čtení, úpravy).
      POZOR! Na vybrané e-mailové adresy dorazí odkaz k dokumentu. Pro přístup k němu, potřebuje druhá strana Účet Microsoft (dříve Live ID), nebo účet organizace (Office 365).
      Sdílení dokumentu na OneDrive pro firmy a SharePoint Online pro lidi nejen ve Vaší organizaci. 4. Krok ke sdílení dokumentu a práci na jednom dokumentu ve více lidech díky Office 365
    2. Vygenerujete si odkaz k přístupu k dokumentu, buďto odkaz ke čtení, nebo odkaz k zápisu. Zde druhá strana nepotřebuje žádný Microsoft účet.
      Generování odkazu pro sdílení a kooperaci na jednom dokumentu pro více lidí. 5. krok k úspěšné kooperaci na dokumentech v Office 365
  4. A máte hotovo. Jakmile se Váš kolega připojí, uvidíte, kdo zrovna na dokumentu spolupracuje.

Pokud Vás Office 365 zaujal, nebo hledáte partnera, neváhejte nás kontaktovat. Probereme společně jaké jsou možnosti a najdeme pro Vás vhodné řešení.

Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zanechte komentář a neváhejte se s námi spojit na facebooku!