Aktualizováno: 11.5.2021, Vytvořeno: 10.3.2018 | V kategorii:

Napojení Dynamics 365 for Sales na ARES

Unavuje Vás zakládání firem a večné vyplňování adres a dalších údajů, které fakticky jen přepisujete z veřejného registru ARES. Máme pro Vás řešení ARES Lite, které Vám umožní okamžitě začít využívat komfort zadávání obchodních vztahů pouze pomocí IČ nebo názvu firmy.

ARES konektor si stáhnete na oficiálních stránkách Microsoft AppsSource, což je dokladem, že aplikace prošla všemi kontrolami a může být instalována bez obav z ohrožení či zneužití dat.

https://appsource.microsoft.com/en-us/product/dynamics-365/bestonline.69f2cba1-b349-4e11-8084-4d8e5eb411b3?tab=Overview

Po importu řešení poklepejte na již nainstalovaný ARES konektor a ukáže se Vám stránka s konfigurací modulu. Do pole IB klíč nemusíte zadávat nic, je určeno pro platící zákazníky, kteří zde zadají vygenerovaný hashtag a aplikace zruší omezení na 10 dotazů do ARES denně.

Při konfiguraci přiřaďte hodnoty ARES ke jménům polí ve formuláři pro Obchodní vztah. Každé mapované pole musí být typu TEXT.

Nastavení modulu ARES

Vložte skript do formuláře

Přejděte na stránku Nastavení > Vlastní nastavení > Přizpůsobit systém. V levém stromu vyberte Entity > Obchodní vztah > Formuláře. ARES konektor je možné přidat pro Obchodní vztah (hlavní) a pro Rychlé vytvoření obchodního vztahu. Jeden zvolte a poklepte na něj.

Napojení Dynamics 365 for Sales na ARES 2

Na stránce konfigurace formuláře klikněte na Vlastnosti formuláře. Do Knihovny formulářů je třeba přidat innovbus_ares_inicializace a do Obslužných rutin událostí přidat z právě přidané knihovny funkci innovbus_ares_inicializuj pro ovládací prvek Formulář a událost OnLoad.

Napojení Dynamics 365 for Sales na ARES 4

Jak to funguje

  1. Zadáte IČO nebo alespoň část názvu zakládané firmy a kliknete na tlačítko ARESNapojení Dynamics 365 for Sales na ARES 6
  2. Potvrdíte výběr firmy (při hledání podle začátku názvu se zobrazí seznam odpovídajících) a potvrdíte výběr a záznam uložíte.Napojení Dynamics 365 for Sales na ARES 8

Další možnost rozšíření informací

Stejným způsobem funguje i další konektor, který je určen pro předplatitele online databáze firem MERK, která nabízí další informace o firmách. K její činnosti je třeba mít zakoupené předplatné této služby i modul MERK.

https://appsource.microsoft.com/en-us/product/dynamics-365/bestonline.73e32508-079a-4b4f-ae66-aa1158d32382?tab=Overview

Napojení Dynamics 365 for Sales na ARES 10

UPOZORNĚNÍ: Aplikace nepodporují univerzální rozhraní a jsou tedy využitelné pouze při využití v internetovém prohlížeči.

 

Máte nějaké dotazy nebo připomínky? Zanechte komentář a neváhejte se s námi spojit na facebooku!